Nyhedsbrev september 2020
Kære alle medlemmer
Her kommer endnu et nyhedsbrev fra Læse- og Matematikvejlederforeningen for ungdoms- og videregående uddannelser. I disse tider hvor vi desværre ikke kan mødes til årskursus, virker det vigtigt at der kommer nyhedsbreve ud i ny og næ. Vi vil dog ikke love en fast frekvens for nyhedsbrevene - da der jo også skal være noget nyt at skrive om.
I dette nyhedsbrev vil I få nyt om
- De to webinarer der afholdes som en (lille) erstatning for det aflyste årskursus
- Generalforsamling
- Foreningsadministration med særligt fokus på medlemmernes rolle og muligheder
- Regionalt arbejde
- Kontingent
Webinar
Som tidligere meldt ud afholder vi to webinarer i stedet for årskurset. Det ene er målrettet læsevejlederne og det andet matematikvejlederne. I kan læse lidt om dem nedenfor, men mere info følger.
Webinar for læsevejledere
16/11-20 kl 14.00
Helle Bundsgaard:
Oplægsholderbeskrivelse:
Helle Bundgaard Svendsen er ph.d. og lektor ved VIA University College, samt konsulent for Nationalt Videnscenter for læsning.
Oplæggets indhold:
Hvilke didaktiske overvejelser kan man gøre sig, hvis man ønsker at stilladsere ordblinde elevers deltagelse i undervisningen i ungdomsuddannelserne? Dette sætter Helle Bundgaard Svendsen fokus på i dette webinar med udgangspunkt i sin ph.d.-afhandling og den forståelse af ordblinde elevers brug af læse- og skriveteknologi (LST), som hun udviklede der. I webinaret giver hun desuden konkrete eksempler på, hvordan LST-didaktik kan udfoldes i praksis. Helle udgav i 2020 antologienUndervisning af ordblinde elever i alle fag på Akademisk Forlag.
Webinar for matematikvejledere:
18/11-20 kl 14.00
Peter Trautner Brander: Hvordan designer man et godt eksamenssæt?
Oplægsholderbeskrivelse:
Peter Brander, Næstved Gymnasium og HF, HF-opgavekommission siden 2006, matematikvejleder siden 2014.
Oplæggets indhold:
Den skriftlige eksamen er en kompleks størrelse, som skal teste mange kompetencer og emner. Opgaverne skal tage hensyn til mindstekrav, IT-værktøjer og skabeloner. Og eksamensresultatet skal være magen til sidste år; De dygtige skal have 12 og de svage skal have 02. Hvordan arbejder opgavekommissionerne med at løse denne opgave? Hvilke redskaber bruger de? Og hvorfor går det ikke galt oftere end det gør?
Generalforsamling 26/11-20
I år holder vi generalforsamling på en ny måde. Da der ikke er årskursus, har vi valgt at holde generalforsamlingen via Teams. Vort håb er at det giver en bedre tilslutning end hvis vi indkaldte til 60 minutters generalforsamling et sted i landet. Generalforsamlingen foregår den 26/11 kl 19.30 og I vil modtage en indkaldelsen i jeres mail senest fire uger før afholdelsen.
Dog vil vi lige benytte lejligheden til at præsentere bestyrelsens vedtægtsbestemte sammensætning den nuværende bestyrelse og hvem er på valg:
Man skal naturligvis stille op til alle de poster som er på valg - men læg særligt mærke til de poster der er markeret med grønt - det er poster hvor den tidligere valgte ikke genopstiller og vi derfor særligt gerne vil have at man overvejer om man vil stille op til.
Foreningsadministration
I forbindelse med overgangen til den nye samlede forening, skiftede foreningen også administrationsselskab. Det har givet os nogle nye muligheder i forhold til at målrette vores information til medlemmer indenfor en særlig skoleform, region eller vejledningstype. MEN det kan kun lade sig gøre hvis man som medlem går ind og opdaterer sine medlemsoplysninger. Det er der desværre ikke så mange af jer der har gjort.
Derfor har vi en bøn til jer: I har alle modtaget en mail fra 'Foreningsadministration-support' omkring den 11/5-20 - der har I jeres login-oplysninger. Vil I være rare og gå ind og opdatere jeres stamdata. Under ekstra felter kan I angive hvilke skoleformer I underviser på, om I er læse- eller matematikvejledere, hvilken region I hører til osv. Vi har ikke disse oplysninger på jer automatisk. Og går I ikke ind og oplyser det kan I gå glip af relevant information om fx et netværksmøde i lige netop jeres region.
Kan I ikke finde mailen eller er der noget der driller, så skriv endelig til LOM@sekr.dk
Regionalt arbejde
I forlængelse af ovenstående vil vi minde om at foreningen kan støtte regionalt arbejde i form af fx netværksmøder med et beløb på max 5000 pr år til fx oplægsholder + 100 kr. pr deltager til forplejning. Vi dækker også eventuelle udgifter til oplægsholders transport.
Man søger støtten ved at fremsende et udkast til et program, en liste over mulige deltager og et overslag på beløb. Afregningen sker efter afholdelse af arrangementet mod fremsendelse af bilag på udgifter. Ansøgningen sendes til foreningens kasserer Kamilla Kej: kk@nyborg-gym.dk.
Arrangørerne skal selv finde og kontakte oplægsholdere. Mangler I inspiration, er I velkomne til at spørge medlemmerne fra Læse og Matematikvejlederforeningens bestyrelse, om de har ideer til relevante oplægsholdere. Alternativt kan man efterspørge idéer til oplægsholdere på foreningens facebookside.
Når I har opdateret deres oplysninger på foreningsadministration (som beskrevet ovenfor), vil vi også kunne være behjælpelig med at fremsende oplysninger om arrangementet til en specifik gruppe medlemmer i fx i en bestemt region eller som er ansat på en særlig skoleform. Man fremsender invitationen til Lone Jøhnk på LJO@hfvucnord.dk med oplysninger om hvem målgruppen er - så sender vi det afsted.
Kontingent
Hvis I ikke har modtaget kontingentopkrævningen for foreningen pr mail, allrede, så skulle den være lige på trapperne. Kontingentet er 200 kr. - hvis man ikke længere ønsker at være medlem, kan man skrive til LOM@sekr.dk. Ved stiftelsen af Læse- og Matematikvejlederforeningen for ungdoms- og videregående uddannelse pr 1/1 2020, blev det vedtaget, at medlemskaber i den nye forening er personlige. Derfor bliver opkrævning af kontingent sendt til dig som privatperson og ikke til dit ansættelsessted. Det er derfor ikke muligt for os at ændre fakturaen, så den udstedes til dit ansættelsessted og deres EAN-nummer i stedet.
På bestyrelsens vegne
Lone Jøhnk